Braziliaanse bondscoach Tite laat zich uit over Rode Duivels

Braziliaanse bondscoach Tite laat zich uit over Rode Duivels
Donderdag 05 juli 2018 - 16:19   I   door Redactie

De Braziliaanse bondscoach Tite heeft vooruitgeblikt naar de wedstrijd tegen de Rode Duivels op de kwartfinale van het WK morgenavond. Tite benadrukte "de grote creativiteit bij de Belgen" en hij verwacht een moeilijke wedstrijd.

"Onze groep blijft groeien, dat hebben we in onze laatste twee wedstrijden laten zien", aldus Tite. "Dat is voor mij het belangrijkste. Het is een uitdaging voor de spelers om iedere dag beter te worden. Soms win je door slecht te spelen, maar ik geef wel de voorkeur aan goed spel. Je moet echter ook rekening houden met de kwaliteiten van de tegenstander en België heeft veel kwaliteiten."

Tite beschikt over een erg sterke selectie. "Ik heb veelzijdige spelers, die op verschillende manieren kunnen scoren", citeert RTBF de coach. "We weten hoe we op de counter moeten spelen en we hebben veel spelers - Willian, Douglas Costa, Neymar en Jesus - die het vermogen hebben om te dribbelen. Ze zijn één op één erg sterk en goed in de kleine ruimte."

Strafschoppen

"Je moet mentaal sterk zijn en gefocust blijven. Dat zijn de twee belangrijkste zaken om te respecteren", aldus Tite, die niet hoopt op strafschoppen. "Een wedstrijd mag nooit op strafschoppen eindigen. We zouden iets anders moeten vinden, maar ik weet ook niet wat."

Poll: Ben jij al onder de indruk van dit Brazilië op het WK?

TAGS  I  Brazilië  I  Tite  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024