In volle WK-strijd lekt uit waarom Martinez Nainggolan niet selecteerde

In volle WK-strijd lekt uit waarom Martinez Nainggolan niet selecteerde
Woensdag 04 juli 2018 - 09:14   I  

Het wereldkampioenschap in Rusland is volop aan de gang en geen kat die nog over Radja Nainggolan spreekt. De Rode Duivels staan in de kwartfinales en dromen stiekem al van meer. En ondertussen is ook bekend waarom Roberto Martinez Nainggolan uiteindelijk passeerde.

Na de bekendmaking van Martinez’ WK-selectie was er heel wat te doen over de afwezigheid van Nainggolan. Heel wat Belgen begrepen de keuze van de bondscoach niet. Het Nieuwsblad bracht nu aan het licht waarom Il Ninja uiteindelijk naast een selectie voor het toernooi in Rusland greep.

Het heeft – niet geheel onverwacht – alles te maken met het gedrag van de middenvelder. “Waarom Chadli wel en Nainggolan niet? Daar is een duidelijke reden voor”, schrijft Het Nieuwsblad. Nainggolan zat in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd voor dit WK, in Cyprus, op de invallersbank.

Nonchalant op de ijsbox

"De 30-jarige middenvelder maakte daarover zijn onvrede duidelijk door bij de opwarming nonchalant op een ijsbox te gaan zitten. Toen hij na 86 minuten bij een 0-3-voorsprong voor Fellaini mocht invallen, gebeurde dat na een flauwe opmerking en met frisse tegenzin. Hij maakte de bondscoach duidelijk dat hij zo'n rol eigenlijk niet meer zag zitten.”

Het was toen dat Nainggolan heel wat van zijn krediet vergooide. Chadli daarentegen, maakte wél een goede indruk op de bondscoach. Chadli moest in de WK-kwalificatie tot de derde wedstrijd tegen Gibraltar wachten op een invalbeurt. Bij een 0-4-stand mocht hij Carrasco vervangen. Chadli knikte vriendelijk naar de bondscoach en voerde zijn opdrachten tot in de puntjes uit. Dat is het grote verschil tussen Nainggolan en Chadli.”

Voorbeeldige Chadli 

“De getatoeëerde Antwerpenaar met zijn soms losbandige levenswandel is de tegenpool van de bondscoach. En dat is Nainggolan tegenover Chadli ook. Chadli is een uitstekend opgevoede Luikenaar die altijd met twee woorden spreekt en zich in de groep altijd (of bijna altijd) voorbeeldig gedraagt. Hij komt nooit te laat en gaat onzichtbaar in de groep op. Geen gekke toestanden.”

Poll: Begrijp jij de keuzes van Martinez?

TAGS  I  Chadli  I  Nainggolan  I  Martinez  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024