Neymar loodst Brazilië langs Mexico en is klaar voor de Rode Duivels

Neymar loodst Brazilië langs Mexico en is klaar voor de Rode Duivels
Maandag 02 juli 2018 - 17:52   I  

Brazilië heeft zich maandagnamiddag weten te plaatsen voor de kwartfinales op het WK in Rusland. De ploeg van Tite haalde het nipt van een ietwat teleurstellend Mexico en maakt zich nu op voor een treffen met België of Japan.

In de aanvangsfase was het voor beide landen zoeken en aftasten geblazen. Mexico hield alles goed gesloten, maar toch speelden de Brazilianen enkele kansjes bij elkaar. Standard-doelman Ochoa stond evenwel goed te keepen en zorgde ervoor dat het aan de rust nog 0-0 stond.

Kort na de pauze brak Neymar de ban. Dé Braziliaanse vedette was het eindstadion van een heerlijke collectieve aanval en bracht zijn land op 1-0. De Goddellijke Kanaries probeerden door te duwen, maar de voorsprong verdubbelen lukte niet.

Firmino maakt er nog 2-0 van

In de slotfase zette Mexico nog alles op alles, maar Brazilië bleef uiteindelijk zonder al te veel moeite overeind. Integendeel: enkele seconden voor tijd maakte Roberto Firmino er op aangeven van Neymar nog 2-0 van. Brazilië wacht in de kwartfinales op de Rode Duivels... Of Japan.

Poll: Kan België dit Brazilië aan?

TAGS  I  Neymar  I  Brazilië  I  Mexico  I  Rode Duivels

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024