Ontketende Mbappé kent geen genade met Messi en stuurt Argentinië naar huis

Ontketende Mbappé kent geen genade met Messi en stuurt Argentinië naar huis
Zaterdag 30 juni 2018 - 17:53   I  

Frankrijk heeft zich zaterdag als eerste land weten te plaatsen voor de kwartfinales op het WK in Rusland. De ploeg van Didier Deschamps had de handen vol met Argentinië, maar een ontketende Kylian Mbappé kende geen genade met Lionel Messi en co.

Er was nog geen kwartier voorbij of het stond al 1-0 voor Les Bleus. Mbappé vertrok op het middenveld en snelde alles en iedereen voorbij. Enkel Marcos Rojo kon nog enigszins volgen, maar die trok uiteindelijk aan de noodrem. Gevolg: strafschop en een koud kunstje voor Antoine Griezmann: 1-0.

Op slag van rust hingen de bordjes opnieuw in evenwicht na een pareltje van Angel Di Maria. Kort na de pauze stond het plots 1-2. Gabriel Mercado deed een schot van Messi van richting veranderen en Hugo Lloris was eraan voor de moeite.

Mbappé beslist de match

Toch gaven de Fransen zich niet gewonnen. Eerst zorgde Benjamin Pavard met een fantastische knal voor de gelijkmaker. En daarna was het Mbappé – de jongen is nog steeds maar 19 jaar oud – die zijn ploeg erdoor sleurde.

De spits van Paris Saint-Germain handelde snel toen de bal in de grote rechthoek voor zijn voeten belandde en profiteerde van een fout van Franco Armani. Luttele minuten later stond Mbappé opnieuw aan het kanon en werd het 4-2. Over en uit voor Argentinië, dat in de slotfase via Sergio Agüero nog tot de 4-3 kwam. Daar bleef het bij en dus is het over en uit voor Messi en co.

Poll: Kan dit Frankrijk wereldkampioen worden?

TAGS  I  Mbappé  I  Argentinië  I  Frankrijk  I  Messi

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022