'Nog makkelijker parcours voor Engeland door uitvallen sterspeler Colombia'

'Nog makkelijker parcours voor Engeland door uitvallen sterspeler Colombia'
Vrijdag 29 juni 2018 - 11:10   I  

De teerlingen zijn geworpen en de Rode Duivels zitten aan de moeilijke kant van de tabel. Engeland werd tweede in de groep en krijgt daardoor een gemakkelijker parcours richting de halve finale. In principe is Colombia de zwaarste opdracht voor Engeland, want nadien volgt Zweden of Zwitserland.

Colombia was wel niet echt indrukwekkend, al lieten ze tegen Polen wel zien dat ze heerlijk kunnen voetballen als ze een beetje ruimte krijgen. James Rodriguez, nog dé man van het vorige WK, pakte wederom uit met heerlijke bewegingen en gaf ook nog een geweldige assist. Hij is degene die Colombia naar een hoger niveau kan en moet tillen.

Tegen Senegal moest Rodriguez in de eerste helft al naar de kant en dat bleek toch wel een aderlating. De Colombianen hadden een hoekschop nodig om op voorsprong te komen, want voetballend was er veel te weinig creativiteit in de ploeg. Normaal gezien moet de speler van Bayern München daar dus voor zorgen.

"We maken ons zorgen"

In Colombia maken ze zich dan ook terecht zorgen over de blessure van Rodriguez. Zo gaf bondscoach Jose Pekerman een update over de ernst van de blessure en volgens hem is de situatie zorgwekkend. "Dit is geen gemakkelijke situatie voor ons. Momenteel weet ik niet waar hij staat. Hij kon tot voor de wedstrijd normaal meetrainen en bleef zelfs langer om vrije trappen en strafschoppen te nemen. Hij was volledig fit en er was dan ook geen blessure te merken", aldus Pekerman.

Het wordt dus nog bang afwachten of Rodriguez fit geraakt voor de wedstrijd tegen Engeland. Als dat niet het geval is, dan krijgen de Engelsen alvast een gigantische boost. Colombia zonder Rodriguez is toch een andere tegenstander dan Colombia mét de sterspeler.

Poll: Wie stoot door naar de volgende ronde?

TAGS  I  Colombia  I  WK  I  Rodriguez  I  Engeland

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023