Januzaj schiet Rode Duivels naar groepswinst

Donderdag 28 juni 2018 - 21:45   I

Engeland-België mocht beslissen over de groepswinst, maar of je groepswinnaar wou worden was een andere vraag. Het werd een vreemde wedstrijd, waar één flits van Adnan Januzaj voldoende bleek om de winst binnen te halen. Een zege die de Rode Duivels zich hopelijk niet zullen beklagen.

Engeland-België 0-1

De eerste helft begon nog vrij goed, maar zakte nadien helemaal in elkaar. Er waren amper kansen te noteren en de drang om te scoren was miniem bij beide ploegen. De 0-0 bij de rust was dan ook logisch. Een gelijkspel volstond ondertussen al zeker voor de tweede plek, want Youri Tielemans en Leander Dendoncker hadden een geel karton gekregen.

Na de rust werd de wedstrijd iets opener en bij de eerste echte poging van de wedstrijd was het ook meteen raak. Januzaj kreeg iets te veel ruimte in de zestien en dat hoef je hem niet te geven. Met een heerlijke krul bracht hij de Rode Duivels op voorsprong. Een voorsprong die de Belgen niet meer afstonden.

De Belgen worden zo groepswinnaar met 9/9. Een zeer knap resultaat, waardoor we in de volgende ronde tegen Japan moeten spelen. Nadien wacht met Mexico of Brazilië wel een serieuze tegenstander, maar deze Rode Duivels lijken daar eigenlijk wel klaar voor.

Panama-Tunesië 1-2

In de andere wedstrijd in de poule stond er enkel nog de eer op het spel. Voor Panama zou een zege historisch zijn, maar dat wilden de Tunesiërs niet laten gebeuren. Het zou toch wel een afgang zijn om met 0 punten het vliegtuig op te stappen. Panama begon goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong via een eigen doelpunt van Meriah.

In de tweede helft zette Tunesië alles op vijf minuten tijd recht. Eerst kon Ben Youssef de gelijkmaker scoren en iets later was Khazri daar al met de 1-2. Panama herstelde niet meer van de uppercut en keert zo met lege handen terug.

Poll: Is dit een goede zaak?