Roberto Martinez gewaarschuwd: “Wie zegt dat Japan zwakker is dan Colombia?”

Roberto Martinez gewaarschuwd: “Wie zegt dat Japan zwakker is dan Colombia?”
Donderdag 28 juni 2018 - 08:14   I  

De Rode Duivels kijken vanavond Engeland in de ogen. Er staat in het laatste groepsduel van onze nationale ploeg nog één iets op het spel: de eerste plaats. En laat die eerste plaats nu net zijn wat Roberto Martinez niet wil.

De bondscoach heeft deze week al meermaals aangegeven dat winnen tegen Engeland geen prioriteit is. Martinez wil vooral zijn groep verder zien groeien in het toernooi. Lees: de Spanjaar zou het allesbehalve erg worden om tweede te worden en in een – op papier – makkelijkere tabelhelft terecht te komt.

Aimé Anthuenis: "Dit is een WK, geen eindronde in derde klasse"

Maar niet iedereen is het eens met de gedachtegang van onze bondscoach. Aimé Anthuenis denkt er bijvoorbeeld anders over. “Ik zou uitgaan van drie stelregels. Eén: de spelers met geel gevaar niet opstellen. Twee: de licht geblesseerden niet opstellen. Drie Vermaelen en Kompany wél opstellen”, zegt de analist in Het Laatste Nieuws.

“En voor de rest niet rekenen”, gaat Anthuenis verder. “Dit is een WK, geen eindronde in derde klasse. Het is al bewezen dat er in Rusland alles kan gebeuren. En wie zegt dat bijvoorbeeld Japan zwakker is dan Colombia?”

Leo Van der Elst: "Niet aangeraden om je tegenstander uit te kiezen"

Ook gewezen Leo Van der Elst zou niet te veel rekenen moest hij Martinez zijn. “Ik zou niet met een volledig gewijzigde ploeg spelen. Dat je diegenen met geel gevaar aan de kant laat, oké, maar voor de rest zou ik mijn sterkste ploeg opstellen. En proberen te winnen.”

“In deze fase is het niet aangeraden om je tegensander uit te kiezen. Elke ploeg die nu in de achtste finale zit, is gevaarlijk en zal nog groeien,” besluit Van der Elst in Het Laatste Nieuws.

Poll: Wat moeten de Rode Duivels vanavond doen?

TAGS  I  Anthuenis  I  Van der Elst  I  Rode Duivels  I  Engeland

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023