Leko trok lessen uit problemen met Engels: "Dat zal niet meer gebeuren"

Leko trok lessen uit problemen met Engels:
Woensdag 27 juni 2018 - 11:20   I  

Ivan Leko blijft ook na de titel even ambitieus. Hij werd in zijn eerste seizoen als T1 van Club Brugge kampioen en heeft op die manier heel wat krediet ingebouwd bij Club. De Kroaat heeft in één jaar tijd ook heel wat bijgeleerd.

Zo heeft hij lessen getrokken uit het probleem dat zich begin vorig seizoen voordeed met Björn Engels. Het werd al snel duidelijk dat Engels zou vertrekken en daarom werd de verdediger in de voorbereiding ook niet gebruikt. Toen Benoit Poulain dan uitviel, moest Engels zonder matchritme de kastanjes uit het vuur halen. 

Dat wil Leko niet nog eens meemaken. "Dat was een goeie ervaring voor iedereen in de club, ook voor mij persoonlijk. Zoiets zal niet meer gebeuren", zo vertelt Ivan Leko in Sport/Voetbalmagazine. Een jonge coach die duidelijk lessen heeft getrokken dus.

Op het trainingsveld is speler van Club

Ook nu weer zijn er heel wat jongens die wensen te vertrekken, maar Leko zal dus niet nog eens dezelfde fout maken. Zolang die spelers rondlopen op de club, zullen ze ook gebruikt worden. "Als iemand op het trainingsveld is, betekent dat voor mij dat hij een speler van Club Brugge is en dan reken ik op hem. Is hij honderd procent, dan zal hij spelen. Anders zal hij niet spelen."

Poll: Is dit een slimme beslissing van Ivan Leko?

TAGS  I  Leko  I  Club Brugge  I  Engels

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023