Wenger heeft gouden tip voor België: “Hij is de zwakste schakel!”

Wenger heeft gouden tip voor België: “Hij is de zwakste schakel!”
Dinsdag 26 juni 2018 - 14:00   I  

Arsene Wenger was jarenlang actief als manager van Arsenal in de Premier League. De Franse oefenmeester kent dus wel wat van het Engelse voetbal. Wenger kijkt dan ook met argusogen naar de prestaties van de Engelse nationale ploeg en ziet vooral één zwakke schakel.

Verdediger Kyle Walker van Manchester City is volgens Wenger de zwakste schakel bij Engeland. “Hij is geen echte verdediger en zeker geen centrale verdediger”, laat Wenger weten tegenover beIN Sports. “Hij maakt defensieve fouten die hij niet zou maken als hij rechtsback zou spelen.” Walker is van nature een rechtsback maar wordt door bondscoach Gareth Southgate als centrale verdediger gebruikt.

Ook Rio Ferdinand snapt de keuze en positie van Walker niet. De verdediger zelf geeft ook toe dat het niet zijn beste positie is. “Het is een nieuwe positie voor mij. Mensen vergeten dat ik nog steeds aan het leren ben. Ik heb geweldige mensen naast me”, is de rechtsback van The Three Lions eerlijk.

“Daarnaast heb ik ook de trainer nog. Zijn coachen en zijn tips op bepaalde gebieden helpen mij om beter te functioneren. Het is iets anders. Ik ga niet meer zo vaak naar voren, wat doorgaans een belangrijk onderdeel is van mijn spel. Maar nu kan ik mijn snelheid op andere manieren gebruiken. Zolang Engeland het goed doet, vind ik het prima”, aldus Walker.

Poll: Is Walker de zwakste schakel van Engeland?

TAGS  I  Walker  I  Wenger  I  Rode Duivels  I  Engeland  I  Martinez

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022