Vertonghen onthult kracht Engeland: “Vooral daar moeten we voor opletten”

Vertonghen onthult kracht Engeland: “Vooral daar moeten we voor opletten”
Maandag 25 juni 2018 - 23:35   I  

Met een zes op zes wordt nu volop gekeken naar de laatste groepswedstrijd tegen de Engelse nationale ploeg. Veel Rode Duivels spelen in de Premier League en beide landen kennen elkaar maar al te goed. Roberto Martinez staat op het punt heel de ploeg om te gooien maar Jan Vertonghen kent dé sterkste kracht van Engeland.

Vooral de stilstaande fases zijn een wapen onthult Vertonghen. "De zes goals van Engeland tegen Panama? Wij hadden vrij, dus 95 procent van de ploeg heeft die match niet gezien. Ik heb het wel gezien. Engeland is één van de meest indrukwekkende ploegen in het toernooi. Met zes goals van de acht op stilstaande fases weten we waarvoor we moeten opletten. Engeland is één van de favorieten op WK-winst."

Ook aanvaller Harry Kane is in bloedvorm, al is het niet zeker dat de teamgenoot van Jan Vertonghen gaat spelen. "Kane is één van de beste aanvallers ter wereld. Hij is een leider, eentje die moeilijk af te stoppen is. Maar hij is van grote waarde voor Engeland. Er is niets waar Kane niet op oefent. Hij werkt heel hard. Minstens één of twee keer per week traint hij op zowel vrijschoppen als strafschoppen. Want je kan het vergelijken met een vrijworp bij het basketbal. Routine is heel belangrijk”, wordt Vertonghen geciteerd door Het Nieuwsblad.

Spelen?

Jan Vertonghen wil spelen, maar Martinez beslist. "De wedstrijd tegen Engeland is speciaal omdat ik heel veel van die jongens ken na zes jaar in de Premier League. Maar als ik speel, zie ik ze wel op het veld, anders naast het veld. Het is een wedstrijd die al veel over de tongen is gegaan, maar nu hebben we gelukkig allebei al zes punten. Of ik wil spelen? Dat beslist de trainer."

Poll: Moeten de Rode Duivels opletten voor stilstaande fases?

TAGS  I  Engeland  I  Rode Duivels  I  WK  I  Vertonghen

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022