Neymar legt uit waarom hij na Costa Rica in tranen uitbarstte

Neymar legt uit waarom hij na Costa Rica in tranen uitbarstte
Zaterdag 23 juni 2018 - 09:00   I  

De Braziliaanse nationale ploeg sleepte in de slotfase nog een overwinning uit de brand tegen Costa Rica. Coutinho en Neymar scoorden in de laatste minuten van de wedstrijd en de ontlading was dan ook enorm na het laatste fluitsignaal. Voor Neymar werd het even allemaal teveel en de Braziliaanse superster barstte in tranen uit.

Die uitbarsting veroorzaakte heel wat kritiek aan het adres van Neymar. Ook Jan Mulder en Marc Degryse snapten niet waarom ‘aandachtzoeker’ Neymar na de wedstrijd zo reagereerde. “Ik vind het echt belachelijk”, liet Mulder optekenen in Villa Sporza op één. Maar Neymar heeft nu zelf uitgelegd waarom hij zijn emoties liet gaan.

Via een post op Instagram deed de Braziliaan zijn verhaal. “Papegaaien kunnen praten, maar niet iedereen bewandelt het pad. Ik huilde uit vreugde, vanwege hetgeen ik overwonnen heb en het verlangen om te winnen. In mijn leven zijn de dingen nooit gemakkelijk geweest. De droom duurt nu voort, het doel”, aldus Neymar.

Blessure

Ook bondscoach Tite snapte de emoties van Neymar wel. “Je kunt niet alle verantwoordelijkheid ophangen aan één speler. Hij was geblesseerd voor drie en half maand en heeft vandaag de gehele wedstrijd gespeeld."

"Hij is ook maar een mens. Hij heeft wat tijd nodig om terug te komen op zijn oude niveau, maar op de eerste plaats moet het team in vorm zijn en niet louter afhankelijk zijn van hem”, liet de bondscoach van Brazilië weten tegenover Globo Esporte.

Poll: Snap jij de emoties van Neymar?

TAGS  I  Neymar  I  Brazilie  I  Tite  I  Costa Rica

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022