AA Gent vreest het vertrek nog van maar liefst 6(!) basisspelers

AA Gent vreest het vertrek nog van maar liefst 6(!) basisspelers
Vrijdag 22 juni 2018 - 13:50   I  

AA Gent heeft met Samuel Gigot, Stefan Mitrovic en Kenny Saief al heel wat kwaliteit verloren. Kwaliteitsverlies dat de Oost-Vlamingen nog niet hebben kunnen opvangen en in Gent moeten ze vrezen dat er nog spelers de club zullen verlaten.

En daarbij circuleren niet de minste namen. Samuel Kalu en Moses Simon worden al een tijdje genoemd, maar zijn voorlopig nog niet weg. Normaal vertrekken beide spelers, maar voorlopig blijft Vanderhaeghe nog met beide jongens werken. 

Simon herstelt van de blessure die hem van het WK hield, maar is bijna fit. Kalu heeft een spierscheurtje”, aldus Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad. “Ik ga niet aan elke speler vragen of hij blijft of niet. Ik denk dat verschillende spelers nog met een transfer in hun hoofd zitten, maar er moet eerst concrete belangstelling zijn. Tot het laatste uur dat ze hier zijn, zal ik met hen werken.”

Nog drie basisspelers weg?

Maar Gent ziet binnenkort misschien nog drie basisspelers vertrekken. Zo weet Het Nieuwsblad dat er interesse is in Thomas Foket. Ook met een vertrek van Esiti wordt rekenening gehouden en dan zijn er nog de WK-gangers Kalinic en Bronn. In totaal dus zes basisspelers die Gent nog zou kunnen verliezen.

"Het lot van enkele andere spelers is nog onduidelijk. Foket gaat net als Simon zijn laatste contractjaar in. Er is interesse uit Italië (Roma) en Duitsland (Hoffenheim) en Foket houdt alle opties open, ook verlengen. Vanderhaeghe sluit niet uit dat er nog een middenvelder weggaat. Esiti staat open voor een vertrek. De club heeft Kaminski op het oog om een eventuele transfer van Kalinic op te vangen, maar de Kroaat is net als Bronn nog actief op het WK."

Poll: Gaat AA Gent verzwakt uit deze transferperiode komen?

TAGS  I  AA Gent  I  Bronn  I  Kalinic  I  Kalu  I  Simon  I  Foket  I  Esiti

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024