Stevige kritiek op Guardiola voor zijn behandeling van Kompany

Stevige kritiek op Guardiola voor zijn behandeling van Kompany
Donderdag 27 oktober 2016 - 14:00   I  

Gisteren was er weer een klein beetje paniek toen Vincent Kompany in de kleedkamer bleef tijdens de rust. Zijn Manchester City nam het toen op tegen rivaal Manchester United. Guardiola verduidelijkte echter dat Kompany geen blessure heeft opgelopen, maar dat hij gewoon moe was. Volgens de Nederlandse inspanningstrainer Raymond Verheijen pakt Guardiola de blessuregevoelige Kompany totaal niet goed aan.

"Wat er met Kompany gebeurd is, is een heel groot risico. Eigenlijk liep het zondag al fout door hem meteen bijna 80 minuten te laten spelen. Een speler die terugkomt uit blessure moet wennen aan matchritme, want hij ontwikkelt veel meer vermoeidheid dan zijn fitte ploegmaats," legt Verheijen uit aan Sporza.

"Op dat moment wordt het risico op blessures veel groter. Zeker bij een speler met de blessuregeschiedenis van Kompany moet je heel geleidelijk opbouwen. Hij had zondag maar 45 of maximaal 60 minuten mogen spelen."

"Onderzoek heeft aangetoond dat het zelfs voor volledig fitte spelers onmogelijk is om 100% te herstellen als er maar twee dagen tussen twee wedstrijden zit. Dan is het voor iemand als Kompany helemaal onmogelijk. Hij had gisteren nooit mogen spelen. Het is dan ook volstrekt normaal dat hij tijdens de rust zei dat hij niet meer kon."

"Zoiets zou Vincent Kompany normaal nooit zeggen. Hij is iemand die altijd wil spelen, een echte strijder. Maar als zelfs iemand zoals hij tijdens de rust zegt dat hij niet meer kan, dan heb je als trainer toch iets heel erg verkeerd gedaan."

TAGS  I  Kompany  I   Verheijen  I   Guardiola

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024