Kane redt Engeland in de ultieme slotfase tegen Tunesië

Maandag 18 juni 2018 - 21:50   I

Eerder op de avond wonnen de Rode Duivels met 3-0 van Panama. Daardoor konden de Belgen rustig kijken naar die andere wedstrijd in hun poule, namelijk de wedstrijd tussen Engeland en Tunesië. De Rode Duivels zagen hoe Harry Kane Engeland in de slotfase toch nog voorbij Tunesië wist te koppen.

Engeland begon sterk aan de wedstrijd en Harry Kane bracht de Engelsen ook verdiend op voorsprong. Engeland leek zo op weg naar een eenvoudige overwinning, want tot dan was het al Engeland dat de klok sloeg. Maar de realiteit draaide iets anders uit.

Kyle Walker beging een overtreding in de eigen zestien en de Tunesiër Ferjani Sassi nam het geschenk vanop de stip aan. Tunesië zo op enthousiasme op gelijke hoogte en Engeland wist plots niet meer goed wat te doen. Net voor rust kwam Engeland toch nog eens opzetten, maar zonder resultaat.

In de tweede helft ging Engeland lange tijd op zoek naar een tweede doelpunt, maar Tunesië stond als een huis. In de slotfase kreeg Engeland nog een strafschop en de dekselse Harry Kane stond alweer op de goede plaats. Met een kopbal kon hij zo Engeland toch de (verdiende) overwinning bezorgen.

Poll: Wie wordt groepswinnaar in deze poule?