Courtois laat zich uit over blunder De Gea tegen Portugal

Courtois laat zich uit over blunder De Gea tegen Portugal
Zondag 17 juni 2018 - 16:36   I  

Thibaut Courtois behoort tot één van de beste doelmannen ter wereld. Zijn grootste concurrent in de Premier League is de Spaanse David De Gea. Afgelopen seizoen eindigde de doelman van Manchester United ook net voor Courtois in de award van de Golden Glove voor beste doelman in Engeland.

David De Gea ging echter pijnlijk de mist in tegen Portugal. Een centraal schot van Cristiano Ronaldo werd volledig gemist en ging knullig in doel. Ook Courtois weet dat zo’n ballen altijd lastig kunnen zijn. “Ik zag de fout van De Gea. Maar iedereen maakt fouten. Bij een keeper is het altijd fataal. Waarom die gebeurde? Deze ballen zwabberen nogal, ze maken soms een gek traject op het einde."

Over de verwachtingen van de Rode Duivels is de goalie ook duidelijk. "Er is meer rust en ervaring in de ploeg. Ik leef zelf ook met meer kalmte naar het WK toe omdat ik weet wat je ervan kan verwachten. We zitten nu ook allemaal bij sterke ploegen”, wordt Courtois geciteerd door Het Nieuwsblad.

"Voetbal blijft onvoorspelbaar, er zijn altijd verrassingen, maar ik voel dat we klaar zijn. Dat we beter gewapend zijn dan op de vorige tornooien. Mentaal is iedereen scherper ook”, vervolgt de sluitpost van Chelsea. "Wanneer is een WK geslaagd? Als we winnen, zeker?"

Poll: Heeft Courtois hier gelijk?

TAGS  I  Courtois  I  De Gea  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  WK

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024

zaterdag 8 juni 2024