Fenomenale Ronaldo houdt indrukwekkend Spanje van de zege

Fenomenale Ronaldo houdt indrukwekkend Spanje van de zege
Vrijdag 15 juni 2018 - 21:52   I  

Portugal-Spanje was de kraker van de dag. Het was bovendien ook de eerste échte topwedstrijd die we te zien kregen en die leverde meteen ook vuurwerk op. Portugal speelde goed en kwam zelfs twee keer op voorsprong, maar de Spanjaarden lieten zien dat ze het plotse ontslag van bondscoach Julen Lopetegui goed hadden verteerd.

De Spaanse bondscoach tekende bij Real Madrid en de Spaanse voetbalbond zette hem dan ook prompt op straat. Daarmee begon de Spaanse nationale ploeg met heel wat vraagtekens aan het WK, maar die speelden ze lange tijd van zich af vanavond.

Ronaldo ging na enkele minuten al neer in de zestien en kreeg een strafschop. Dat laat de Portugees natuurlijk niet snel liggen en zo kwam Portugal al snel op voorsprong. De Spanjaarden kwamen wel terug na een discutabel doelpunt van Diego Costa, die zich na een stevig duel kon doorzetten.

Ronaldo oh oh

Vlak voor rust ging David De Gea serieus in de fout op een trap van Ronaldo, die zo zijn tweede van de avond kon binnentrappen. Een koude douche voor de Spanjaarden, die wel lekker voetbal op de mat wisten te brengen vanavond.

Ook in de tweede helft speelden ze heerlijk en na doelpunten van, opnieuw, Diego Costa en een heerlijke knal van Nacho kwamen de Spanjaarden zelfs verdiend op voorsprong. Net voor het einde kreeg Ronaldo een vrije trap net buiten de zestien en dan deed de Portugees er iets geniaals mee. Hij krulde de bal heerlijk langs de muur en liet De Gea deze keer kansloos. Een fenomenale Ronaldo hield op die manier een indrukwekkend Spanje van de zege.

Poll: Kan Portugal dan toch wereldkampioen worden?

TAGS  I  WK  I   Spanje  I  Portugal

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022