Gastland Rusland wint openingsmatch ruim van zwak Saudi-Arabië

Gastland Rusland wint openingsmatch ruim van zwak Saudi-Arabië
Donderdag 14 juni 2018 - 18:54   I  

Rusland heeft zich tijdens de openingsmatch van WK in eigen land niet laten verrassen. Het gastland haalde het uiteindelijk zonder problemen met 3-0 van een zwak Saudi-Arabië. Gazinski, Cheryshev en Dzyuba zorgden voor de doelpunten.

De openingsfase van de wedstrijd was rommelig. Erg rommelig. De twee ploegen brachten niet bepaald geweldig voetbal op de grasmat, maar al snel werd duidelijk dat Saudi-Arabië nog een pak zwakker was dan Rusland.

Na twaalf minuten spelen troefde Gazinsky zijn bewaker af en kopte hij de openingstreffer tegen de netten. De Russen, die niet veel later Dzagoev kwijtspeelden met een spierblessure, klommen op slag van rust zelfs op 2-0. Invaller Cheryshev bleef rustig in de zestienmeter en poeierde de bal knap binnen.

Dzyuba beslist de match

Na de pauze probeerden de Saudi’s nog wat weerwerk te bieden, maar dat lukte nauwelijks. In de slotfase van de partij legden Dzyuba, opnieuw Cheryshev en Golovin de eindstand vast. De targetman kopte de 3-0 binnen, terwijl Cheryshev er met buitenkant 4-0 van maakte en Golovin met een vrijschop voor de forfaitcijfers zorgde.

Poll: Kan Rusland de volgende ronde bereiken?

TAGS  I  Rusland  I  Saudi-Arabië  I  WK

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024