Nieuwe bondscoach Hierro én ontslagen Lopetegui reageren voor het eerst

Nieuwe bondscoach Hierro én ontslagen Lopetegui reageren voor het eerst
Woensdag 13 juni 2018 - 19:40   I  

De Spaanse nationale ploeg heeft een nieuwe bondscoach: Fernando Hierro. De voormalig aanvoerder van Real Madrid werd aangesteld nadat Julen Lopetegui plots werd ontslagen na zijn contacten met Real Madrid. De Spaanse voetbalbond wist van niets en reageerde onmiddellijk.

Hierro was eerst nog actief als technisch directeur bij de Spaanse voetbalbond maar zal nu als bondscoach fungeren. “We hebben geen tijd om te rouwen. We zijn hier naar Rusland gekomen om voor de titel te vechten. De ploeg heeft er zin in, we maken een goede kans en daar moet onze focus op liggen. We moeten positief blijven. De meningen doen er niet meer toe, we moeten de bladzijde omslaan. We moeten positief blijven en denken aan het feit dat we ons land vertegenwoordigen”, wordt Hierro geciteerd door verschillende Spaanse media.

De Spanjaard denkt dat Spanje nog steeds één van de favorieten is op het WK. “Als ik niet overtuigd was van onze kansen, zat ik hier niet. Toen de president me over deze kans vertelde, waren er drie opties. De eerste optie: nee zeggen. Andere optie: vertrekken. De derde optie: de draad weer oppakken en een stap zetten met de Spaanse bond en vóór het Spaanse voetbal. De feedback die ik heb gekregen is fantastisch, het is een geweldige groep spelers", aldus Hierro.

Reactie Lopetegui

Zelf heeft Julen Lopetegui meteen een vliegtuig naar Spanje genomen. De ex-bondscoach verlengde zijn contract bij Spanje nog tot 2020 maar ging in het geheim ook onderhandelen met Real Madrid. Marca meldt dat Lopetegui heel kort zou hebben gereageerd na zijn ontslag. “Ik ben heel teleurgesteld, maar ik hoop dat we een geweldig WK gaan spelen en het toernooi winnen. We hebben een geweldig team."

Poll: Hoort Spanje nog steeds bij de favorieten voor eindwinst op het WK?

TAGS  I  Lopetegui  I  Spanje  I  WK  I  Hierro

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022

zondag 14 augustus 2022