Succescoach Zidane neemt beslissing over toekomst

Succescoach Zidane neemt beslissing over toekomst
Dinsdag 12 juni 2018 - 17:45   I  

Na zijn afscheid bij Real Madrid vroeg iedereen zich af wat Zinédine Zidane zijn volgende bestemming zal worden. De succescoach behaalde drie opeenvolgende Champions League-titels in zijn eerste drie seizoenen als trainer en kan bij zowat elke club aan de slag. Toch heeft Zidane nu besloten even een pauze te nemen.

Een aanbod van 200 miljoen euro om Qatar te coachen op het WK van 2022 ligt naar verluidt al op tafel. Maar Zizou denkt daar momenteel niet aan. “Momenteel neem ik een pauze”, vertelt Zidane tegen verschillende journalisten in Parijs. “Ik weet nog niet wat ik na mijn tijd bij Real ga doen, want momenteel is het belangrijkste voor mij nog de beslissing die ik heb genomen (om Real te verlaten nvdr.). De toekomst? We gaan het zien.”

Ook het bondscoachschap van Frankrijk zou een optie zijn. Zidane ziet het alvast goed komen met Les Bleus. “Dit team heeft echt veel potentie. Ik hoop dat ze zo ver mogelijk komen. Waarom kunnen ze het WK niet winnen?” Zidane is ook lyrisch over de 19-jarige Kylian Mbappé: “Hij is al fabuleus voor zijn leeftijd. Je moet hem laten doen wat hij wil doen op het veld, want hij maakt altijd de juiste beslissing.”

Opvolger bij Real Madrid

Real Madrid is naarstig op zoek naar een nieuwe opvolger voor Zinédine Zidane. Het is een leegte die dringend opgevuld moet worden, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Mauricio Pochettino en Massimiliano Allegri zijn naar verluidt niet meer in beeld en het ziet er naar uit dat clubicoon Guti de scepter van Zidane zal overnemen bij de Koninklijke.

Poll: Is dit de juiste beslissing van Zidane?

TAGS  I  Zidane  I  Real Madrid  I  Guti  I  shw

zondag 29 januari 2023

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023