Bondsvoorzitter Frankrijk schept duidelijkheid over toekomst Zidane

Bondsvoorzitter Frankrijk schept duidelijkheid over toekomst Zidane
Vrijdag 08 juni 2018 - 15:15   I  

Zinédine Zidane nam niet zo lang geleden afscheid van Real Madrid maar er wordt al volop gespeculeerd over zijn toekomst. Vooral de baan als bondscoach bij de Franse nationale ploeg wordt als voornaamste gerucht naar voren geschoven. De bondsvoorzitter van Frankrijk schept nu duidelijkheid over die geruchten.

“Ik heb Didier laten bijtekenen tot minstens 2020. Gelukkig maar. Stel je eens voor dat ik dat niet had gedaan”, vertelde bondsvoorzitter Noël Le Graët aan het Franse televisiestation BFM TV. “Het is beter dat hij volledig zeker is. Het probleem stelt zich dan ook niet op dit moment. In het komende jaar zijn er geen gesprekken met hem (Zidane red.).”

“Als ik hem ontmoet, kunnen we wel praten. Maar de optie van Deschamps loopt wel tot 2020. Zidane kan morgen misschien bij Juventus tekenen. Ik weet het niet. Jullie zijn ook verrast door zijn vertrek, ik ook. Er moet geen debat rond ‘Zizou’ en Didier gecreëerd worden. Dat is niet serieus.” Het is dus duidelijk dat Zidane de komende jaren niet als bondscoach van Frankrijk aan de slag gaat. Waar de succescoach uiteindelijk beland, kan enkel de tijd uitwijzen.

Rustperiode?

Volgens Le Graët is Zidane toe aan een rustperiode. “Wat ‘Zizou’ gepresteerd heeft bij Real is echt uitzonderlijk. Als speler en als trainer. Opnieuw drie keer op rij de Champions League winnen, is niet makkelijk. Hij besloot om te stoppen Misschien voelde hij ook dat de druk groot werd. Zijn ploeg moet een beetje veranderd worden. Misschien was een beetje rust wel noodzakelijk”, zo staat te lezen op Het Laatste Nieuws.

Poll: Vind jij dat Zidane een rustperiode moet inlassen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Zidane  I  Frankrijk  I  Deschamps

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023