België maakt plots veel indruk: “Kunnen realistisch gezien het WK winnen”

België maakt plots veel indruk: “Kunnen realistisch gezien het WK winnen”
Donderdag 07 juni 2018 - 15:00   I  

De Rode Duivels kregen weer bakken kritiek over zich heen na het doelpuntenloos gelijkspel tegen Portugal. Na de overtuigende 3-0 overwinning lijken de criticasters toch al wat positiever gezind. Vooral in het buitenland zijn ze plots lyrisch over de Belgische nationale ploeg.

Nog even en het Wereldkampioenschap in Rusland gaat van start. In Engeland analyseren ze al volledig de groep van bondscoach Martinez en vallen vooral Eden Hazard en Kevin de Bruyne op, dat ziet ook The Telegraph. “Een eenvoudige doorlezing van de lijst van spelers volstaat om hun sterke punten te begrijpen. België heeft een doelman van wereldklasse, een spits van potentiële wereldklasse, meerdere verdedigers van wereldklasse en, met De Bruyne en Hazard, twee van de meest scherpzinnige aanvallers ter wereld.”

De Britse krant gaat zelfs nog een stapje verder en ziet België als een absolute kanshebber voor eindwinst op het WK. “Voeg daar enkele andere ervaren spelers aan toe en dan krijg je de ingrediënten van een team dat realistisch gezien de Wereldbeker kan winnen. Op de flanken en misschien centraal op het middenveld liggen hun relatieve zwaktes. Hoewel Moussa Dembélé en Marouane Fellaini goede opties kunnen bieden op de plek van Axel Witsel. Het grootste obstakel lijkt echter toch mentaal te zijn”, zo valt te lezen op Het Laatste Nieuws.

Poll: Maakt België een kans om het WK te winnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Engeland  I  WK  I  Hazard  I  De Bruyne

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023

donderdag 28 september 2023