Bij WK-tegenstander Engeland hebben ze een duidelijke mening over België

Bij WK-tegenstander Engeland hebben ze een duidelijke mening over België
Donderdag 07 juni 2018 - 13:15   I  

De Rode Duivels hebben na de 3-0 overwinning van Egypte aan vertrouwen getankt. Na het droge 0-0 gelijkspel tegen Portugal kwam er weer een storm van kritiek maar de manschappen van bondscoach Roberto Martinez hebben weer laten zien dat ze kunnen winnen. In de Engelse media hebben ze genoeg gezien en weten ze hoe ze België moeten aanpakken.

The Daily Mail analyseerde de Rode Duivels tot op het bot na de wedstrijd tegen Egypte en de Britse krant zag hoe Eden Hazard de gevaarlijkste man was. “Al snel konden Southgate & co bevestigen wat iedereen al een tijdje kon vermoeden: Eden Hazard torst de hoop van een natie op zijn schouders. Stop hem af, en je stopt België af. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.”

“Roberto Martínez heeft zijn team afgesteld om Hazard zoveel mogelijk vrijheid te geven en je zag dan ook de boosheid op zijn gezicht wanneer de aanvoerder na nog geen 30 seconden onder de zoden werd gestopt door Tarek Hamed, die daarvoor geel kreeg. Hazard was weer de man die menig Premier League-defensie terroriseerde dit seizoen”, zo staat te lezen op Het Laatste Nieuws.

Naïef

Ook legt de krant het grote pijnpunt van de Rode Duivels bloot. “Vooral in de eerste helft was er een groot gat tussen de defensie en het middenveld - Ciman, Alderweireld en Vertonghen waren vooral op zichzelf aangewezen. Ciman was het meest ‘shaky’ van de drie. Twee keer zag hij er niet te best uit en had hij geluk dat de Egyptenaren het niet afstraften - Harry Kane & co zouden wel een keertje minder vergevensgezind kunnen zijn.”

“Meunier, Carrasco, Lukaku, Mertens en Hazard gingen heel vaak hoog druk zetten om de Egyptenaren in de fout te dwingen, maar die tactiek zorgde ervoor dat in hun rug hun ploegmaats vreselijk aan hun lot werden overgelaten. Met zo weinig defensief ingestelde spelers op het veld, was die aanpak naïef.” Op het WK tegen sterkere tegenstanders zal het dus anders moeten volgens The Daily Mail.

Poll: Is de tactiek van Martinez té naïef?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Engeland  I  Hazard

woensdag 10 augustus 2022

dinsdag 9 augustus 2022

maandag 8 augustus 2022

zondag 7 augustus 2022