Bryan Ruiz verklapt: 'Ik kon naar deze twee Belgische topclubs'

Bryan Ruiz verklapt: 'Ik kon naar deze twee Belgische topclubs'
Woensdag 06 juni 2018 - 18:42   I  

Bryan Ruiz is inmiddels 32 jaar oud en de tijd dat hij nog in ons land voetbalde, ligt al ver achter ons. De Costa Ricaan was tussen 2006 en 2009 actief bij AA Gent, maar had zijn periode in de Belgische competitie gerust kunnen verlengen bij andere topclubs. Maar het liep anders...

Doordat Ruiz in 2009 een strafschopt tegen Standard miste, moesten testwedstrijden beslissen over de Belgische landstitel. Anderlecht moest het daarin afleggen tegen Standard en daardoor liep Ruiz zelf een transfer naar paars-wit mis. "Ik wou die strafschop echt wel binnentrappen om Gent de derde plaats te bezorgen", aldus de aanvaller in Sport/Voetbalmagazine.

"Maar helaas miste ik hem en daardoor miste ikzelf een transfer naar Anderlecht, denk ik. Anders waren zij kampioen geworden en was er via de Champions League voldoende geld geweest om te betalen wat Gent voor mij vroeg. Het was teleurstellend op het moment zelf, maar ik ben blijven voortdoen en bij Twente beleefde ik de beste periode van mijn carrière met drie trofeeën in twee seizoenen", voegt Ruiz er nog aan toe.

Standard was concreet

Recenter kon Ruiz ook bij Standard terecht. "Ja, en dat was zeker een mooie optie", benadrukt de Costa Ricaan. "Ik sprak verscheidene keren met de coach, zei hem dat ik geïnteresseerd was om te tekenen, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Op mijn leeftijd wou ik niet het risico nemen een contract te ondertekenen waar ik niet voor de volle honderd procent achter stond."

"Standard deed er alles aan om mijn wensen te vervullen, maar Sporting voegde er andere aan toe die ervoor zorgden dat ik het Luikse aanbod uiteindelijk moest weigeren. Ik kreeg ook een aanbieding uit Turkije (van Sivasspor, nvdr.) en uit Saudi-Arabië, maar mijn vrouw was zwanger en ik wilde liever niet dat mijn kind daar geboren werd."

Poll: Had jij Ruiz graag terug in ons land zien voetballen?

TAGS  I  Ruiz  I  Standard  I  Anderlecht  I  AA Gent

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023