Ex-Genk-coach klopt zich op de borst: "Mijn enige transfer is geen slechte investering gebleken"

Ex-Genk-coach klopt zich op de borst:
Vrijdag 23 december 2016 - 15:21   I  

Hoewel RC Genk nog niet helemaal draait, staat het buiten kijf dat het team bulkt van de individuele talenten. Voor één speler steekt een ex-coach van Genk de pluim op zijn hoed.

Alex McLeish stemde in 2014 toe Wilfred Ndidi te halen. "We zaten samen met Gunter (Jacob, technische directeur, red.) en Roland (Janssen, scout die hem ontdekte, red.) in een vergadering", herinnert McLeish zich nog bij HLN. "Het was een periode waarin financieel eigenlijk niets mogelijk was in Genk. Er moest verkocht worden alvorens we iemand konden halen. Roland sprak vol lof over 'a kid' die we snel moesten vastleggen omdat er kapers op de kust waren. Hij liet mij wat videobeelden zien en hoewel je daarop niet alles kunt zien, had ik wel het idee dat het iets kon worden. Uiteindelijk heeft Genk 100.000 euro betaald voor Ndidi. Mijn enige transfer van dat seizoen is geen slechte investering gebleken", is McLeish trots.

De grote doorbraak kwam er echter onder Peter Maes. Hij liet hem opdraven op het middenveld, terwijl McLeish hem steevast uitspeelde als centrale verdediger. "Milinkovic zou vertrekken, Kumordzi was nog out, dus moest ik ook op zoek naar een alternatief op de '6'", verklaart Maes. "In het systeem dat wij spelen, is Ndidi met zijn enorme loopvermogen de perfecte behoeder. We hebben veel spelers die vanuit de bal spelen en Ndidi zorgt dan voor het evenwicht."

TAGS  I  RC Genk  I   Wilfred Ndidi  I   Alex McLeish  I   Peter Maes

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024