Yaya Touré maakt 'racist' Guardiola hélemaal af: "Hij zal het nooit toegeven"

Yaya Touré maakt 'racist' Guardiola hélemaal af:
Maandag 04 juni 2018 - 19:13   I  

Yaya Touré (35) heeft op zijn eigen manier afgerekend met Pep Guardiola. Touré, die tijdens het voorbije seizoen nog nauwelijks speelde bij Manchester City en ook geen contractverlenging kreeg, heeft vernietigend uitgehaald naar zijn ex-trainer.

Tijdens het voorbije seizoen speelde City de pannen van het dak, maar Touré paste duidelijk niet meer in de plannen van Guardiola. "Ik probeerde het te begrijpen", aldus de Ivoriaan in een gesprek met France Football. "Ik vroeg mijn statistieken op bij de trainers en toen ik zag dat mijn cijfers in de wedstrijden én op de trainingen beter waren dan die van de spelers die wel veel speelden, wist ik dat het niets met mijn prestaties te maken had. Ik weet niet waarom, maar ik kreeg de indruk dat Guardiola me als een rivaal zag. Alsof ik ervoor zorgde dat hij in de schaduw kwam te staan."

"Hij was erg gemeen tegen me" gaat Touré verder. En de ex-speler van Beveren houdt zich allesbehalve in. "Denk je nu echt dat hij een speler als Andrés Iniesta op deze manier zou kunnen behandelen? Het kwam tot een punt waarop ik me begon af te vragen of het mijn huidskleur te maken zou hebben. Ik ben niet de eerste speler die zich dat afvraagt. Andere spelers van Barcelona hebben dat ook al eens gedaan."

Taart

Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar het is duidelijk dat Touré aanstuurt op het feit dat Guardiola een racist is. "Hij doet alsof het niet zo is en hij is te intelligent om betrapt te worden", meent Touré. "Hij zal het nooit toegeven. Maar op de dag dat hij een team met daarin vijf niet-genaturaliseerde Afrikanen opstelt, beloof ik dat ik hem een taart zal sturen. Als ik kijk naar de problemen die hij altijd heeft gehad met Afrikaanse spelers, dan stel ik mezelf toch vragen…"

Poll: Aan wiens kant sta jij?

TAGS  I  Yaya Touré  I  Guardiola  I  Manchester City

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024