Rode Duivels op hetzelfde niveau als Spanje: "Geen enkele zwakke plek"

Rode Duivels op hetzelfde niveau als Spanje:
Zaterdag 02 juni 2018 - 17:20   I  

Vanavond spelen de Rode Duivels een oefeninterland tegen Portugal. Daar kunnen Martinez en zijn manschappen hun ambities kracht bijstellen. Portugal speelt echter zonder superster Cristiano Ronaldo. Toch ziet ex-international van de Portugese nationale ploeg Nuno Gomes dat België een enorme sterke ploeg heeft. De voormalig aanvaller schat de Rode Duivels opmerkelijk genoeg even hoog in als grootmacht Spanje.

“De Rode Duivels moeten om de twee jaar present tekenen op EK's en WK's en ze moeten ambitieus durven te zijn. Zo heeft Portugal het ook aangepakt. Sinds 2000 waren ze altijd aanwezig, af en toe haalden ze de halve finales en in 2016 kroonden ze zich tot Europees kampioen. Regelmaat leggen in de prestaties is de beste manier om de volgende generaties te begeesteren en te motiveren om beter te doen”, vertelt de voormalig aanvaller van onder meer Benfica tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Ook kijkt hij uit naar de wedstrijd tussen België en Portugal. “Het wordt fiftyfifty. België zal zich willen tonen tegen de Europese kampioen en voor Portugal is de match een perfecte voorbereiding op het duel met Spanje - want ik schat België even hoog in als Spanje. Ga bij de twee ploegen alle namen af, van de doelman tot de aanvaller, en je zult geen enkele zwakke plek vinden. Het spelsysteem is ook gelijkaardig - ze hebben niet toevallig allebei een Spaanse coach.”

Poll: Zitten de Rode Duivels op hetzelfde niveau als Spanje?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Belgie  I  Spanje  I  Martinez  I  Nuno Gomes  I  WK  I  Portugal

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024