Steven Defour zet supporters van Club Brugge flink op hun plaats

Steven Defour zet supporters van Club Brugge flink op hun plaats
Vrijdag 01 juni 2018 - 07:04   I  

Steven Defour besliste na het mislopen van het WK in Rusland dat hij het voor bekeken houdt als Rode Duivel. De middenvelder wil zich voor de volle honderd procent op zijn clubcarrière focussen. Nu kwam Defour nog eens terug op zijn tijd als Rode Duivel én het beruchte fluitconcert dat hij in het Jan Breydelstadion van Club Brugge over zich heen kreeg.

"Dit is mijn derde zware blessure. Ik wil de interlandbreaks gebruiken om mijn lichaam op punt te houden. Die rustmomenten zijn meer dan welkom. De Premier League is een heel fysieke competitie. Soms moet je luisteren naar je lichaam. Daarnaast zat ik altijd wel bij de selectie, maar mijn speeltijd was eerder beperkt. Dan moet je durven kiezen wat het beste voor jezelf is", verduidelijkt Defour zijn beslissing om te stoppen in Het Laatste Nieuws.

Als Defour een vaste waarde was geweest bij de nationale ploeg, zou hij er anders over gedacht hebben. "Dan was de situatie helemaal anders. Ik was dit jaar echt wel goed en had misschien meer speeltijd in de vriendschappelijke interlands verwacht. Het is altijd een beetje jammer als je afscheid moet nemen van iets wat je graag doet. Ik ben fier op elke selectie, maar mijn beslissing stond eigenlijk vast na de oefeninterland tegen Japan (14 november 2017 red.).

Zo duwden de fans van Club Brugge Defour deels richting zijn afscheid. "In Brugge uitgefloten worden... Ik zal nooit onbesproken zijn gezien de clubs waar ik voor gespeeld heb, maar dat is natuurlijk niet fijn", is de middenvelder duidelijk. "Toen heb ik na de match al gezegd: dit niet meer. (schudt met het hoofd) Ik wou er toen al mee kappen, maar mijn omgeving spoorde me aan om door te doen tot het WK. Ik heb beslist om daar nog vol voor te gaan. Dat is niet gelukt en dan moet je in mijn geval ook aan je blessures beginnen denken. Die zijn een rem op mijn carrière."

Poll: Begrijp jij de beslissing van Defour?

TAGS  I  Defour  I  Club Brugge  I  Standard  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024