Onyekuru schept duidelijkheid over verlengd verblijf bij Anderlecht

Onyekuru schept duidelijkheid over verlengd verblijf bij Anderlecht
Dinsdag 29 mei 2018 - 09:40   I  

Henry Onyekuru was tijdens het voorbije seizoen actief bij RSC Anderlecht, maar de kans is klein dat de Nigeriaan bij paars-wit blijft. Onyekuru heeft zijn buik vol van trainer Hein Vanhaezebrouck en wil graag naar een andere club. Bij zijn moederclub Everton spelen is geen optie, omdat Onyekuru voorlopig geen werkvergunning krijgt om in de Premier League aan de slag te gaan. Wat is hij dan wel van plan?

"Ik neem mijn tijd om een keuze te maken", vertelt Onyekuru in Het Laatste Nieuws. Als het van Anderlecht en Everton had afgehangen, zou Onyekuru ook volgend seizoen in het Constant Vanden Stockstadion gespeeld hebben. "Ik kan bevestigen dat Anderlecht met Everton een deal had over een tweede seizoen op uitleenbasis, maar de finale beslissing lag bij mij. Inmiddels is het zeker: ik blijf niet."

"Pas op, aanvankelijk wilde ik wel bijtekenen. Alleen had de coach me de voorbije weken niet nodig. Op die manier heeft het geen zin, toch? Ik ga ergens heen waar ik wel respect krijgt. In het buitenland", benadrukt Onyekuru. Het Duitse Borussia Mönchengladbach en het Turkse Besiktas zouden de Nigeriaan op het oog hebben.

"Alles veranderde toen Weiler vertrok"

De relatie tussen Onyekuru en Anderlecht is verzuurd, maar toch heeft de jonge spits geen spijt van zijn uitleenbeurt aan de Brusselse club. "Ik draaide mee aan de top van het Belgische voetbal, maakte minuten in de Champions League en had een goed contact met de fans, de medespelers en het bestuur. Jammer genoeg veranderde alles toen René Weiler vertrok..."

Poll: Gaat Onyekuru de absolute top halen?

TAGS  I  Onyekuru  I  Anderlecht  I  Everton  I  Besiktas  I  Mönchengladbach

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024