Vandenbempt deelt grote steek uit aan Anderlecht: "Club deed dat wél"

Vandenbempt deelt grote steek uit aan Anderlecht:
Maandag 14 mei 2018 - 13:00   I  

Club Brugge is voor de tweede keer in drie jaar landskampioen geworden en deze titel was meer dan verdiend. Club Brugge maakte indruk dit seizoen, vooral voor nieuwjaar. Het speelde erg goed en stond van begin tot einde aan de leiding in het klassement.

Peter Vandenbempt zag hoe Club Brugge met goed voetbal kampioen werd, in tegenstelling tot Anderlecht dat vorig seizoen onder Weiler voor veel onaantrekkelijker voetbal zorgde. Ook als Club het moeilijk had bleven de jongens van Leko voetballen.

"Ze hebben vooral altijd en overal positief gevoetbald: aanvallend, attractief, vaak spectaculair voetbal naar de stijl van het huis. Ze hebben dat ook geprobeerd in wedstrijden waar het veel moeilijker was. Daar ligt toch het grote verschil met het Anderlecht van vorig jaar van René Weiler",aldus Vandenbempt volgens Sporza.

"Sterk na Europese uitschakeling"

En dat na de Europese uitschakeling in Athene. Die kwam erg hard aan in Brugge, maar Leko heeft zich nadien toch echt wel bewezen. "Club Brugge is de oververdiende, heel mooi blinkende kampioen. Ze hebben het hele seizoen op kop gestaan in het klassement, na eerst een Europese teleurstelling te moeten doorslikken. Dat was keihard, herinner ik me nog in Athene. Mentaal was de uitschakeling toch een grote klap."

Poll: Is Club Brugge een mooiere kampioen dan Anderlecht vorig seizoen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Vandenbempt

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024