Analist heeft perfecte oplossing voor VAR-probleem: "Dat moeten we doen"

Analist heeft perfecte oplossing voor VAR-probleem:
Maandag 07 mei 2018 - 10:00   I  

Voor aanvang van play-off 1 was zowat iedereen het erover eens: de intrede van de videoref zou een goede zaak zijn voor het voetbal. Na zeven speeldagen in de play-offs denkt niet iedereen daar nog hetzelfde over. De beslissingen van de VAR deden al heel veel stof opwaaien, maar analist Marc Hendrikx heeft de perfecte oplossing.

“De VAR blijft een item en niet alleen bij ons", steekt Hendrikx in Het Belang van Limburg van wal. "In Australië viel het systeem tijdens een cruciaal moment in de titelmatch in panne. Hilariteit en paniek alom. In Brugge was het ook discutabel. Ik ben voor het systeem, maar heel snel moeten we met statistieken komen om de beslissingen van de videoref kracht bij te zetten. Zo weet iedereen in hoeveel procent van de gevallen de VAR de juiste beslissing heeft genomen en kan je de twijfel volledig wegnemen.”

Om het systeem met de videoref te optimaliseren heeft Hendrikx ook al onmiddellijk een idee. “Daarna kan je verder gaan met het systeem te verbeteren. Het mag sneller. Nu duurt een beslissing vaak erg lang en hoe langer het nu duurt, hoe belachelijker het er begint uit te zien. In mijn ogen moet de VAR zijn beslissing gewoon communiceren aan de scheidsrechter, die niet meer het scherm moet gaan kijken.”

Poll: Zou dit een goede oplossing zijn?

TAGS  I  Hendrikx  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Videoref

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024