'Ref bij Club-Anderlecht is supporter van Club Brugge'

'Ref bij Club-Anderlecht is supporter van Club Brugge'
Zaterdag 05 mei 2018 - 12:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck heeft weinig vertrouwen in Frederik Geldhof. Die is morgen vierde ref tijdens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. Als scheidsrechter Visser iets overkomt, moet Geldhof depanneren en hij heeft enkel nog maar drie Play-off 2-wedstrijden gefloten dit seizoen.

"In principe zou Frederik mogen fluiten in play-off 1", legt scheidsrechtersbaas Johan Verbist uit in Het Laatste Nieuws. "Alleen vinden wij het niet verstandig om iemand die acht maanden niet in actie gekomen is meteen voor de leeuwen te gooien. In nood moet hij wel inspringen, ja, maar de kans dat Lawrence zich blesseert, is héél klein - de voorbije twee seizoenen gaf hij geen enkele keer forfait. De keuze voor Frederik in play-off 1 is een berekend risico."

Vanhaezebrouck was niet mals voor Geldhof: "Tegen Genk nam hij de beslissing om Club een (lichte, red.) penalty toe te kennen. (cynisch) Dat had hij goed gezien, vanop vijftig meter. Tijdens Gent-Standard zag hij die catchgreep op Gigot dan weer niet... Laat ons hopen dat dat nu niet gebeurt, hé."

Daarnaast zou Geldhof sympathie hebben voor Club Brugge. "Ik ben niet op de hoogte van de geruchten als zou Frederik supporter zijn van Club of van welke ploeg dan ook. (zucht) Als ik daar allemaal rekening mee moet houden, kom ik in een straatje zonder einde. Ik ga Frederik dus zeker níet van deze match halen", aldus Verbist.

Poll: Denkt u dat dit verhaal over Geldhof klopt?

TAGS  I  Verbist  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024