'Club Brugge ziet na Diaby en Limbombe ook deze basisspeler vertrekken'

'Club Brugge ziet na Diaby en Limbombe ook deze basisspeler vertrekken'
Dinsdag 01 mei 2018 - 09:48   I  

Club Brugge stevent momenteel af op een vijftiende landstitel in zijn bestaan. Een knappe prestatie die blauw-zwart volgend seizoen ook een plaats in de poules van de Champions League kan opleveren. Alleen heeft de medaille natuurlijk ook een keerzijde...

In tegenstelling tot twee jaar geleden, toen Club Brugge zijn vorige landstitel vierde, is lang niet iedere basisspeler van plan om blauw-zwart trouw te blijven. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert beseffen ook dat het geen zin heeft om sterkhouders die hogerop willen tegen hun zin te behouden en zullen daarom ook meewerken aan uitgaande transfers.

Het betekent inboeten aan kwaliteit, maar langs de andere kant ook flink cashen. Sensatie Anthony Limbombe zal voor veel miljoenen verkocht worden, terwijl ook spits Abdoulay Diaby de kas zal spijzen. Alsof dat nog niet genoeg is, zal ook Stefano Denswil andere oorden opzoeken. De Nederlander acht de tijd rijp om een nieuw avontuur aan te gaan en hoopt op een club uit een grote competitie.

In het verleden klopten ploegen als Everton, Brighton & Hove Albion en Hamburger SV reeds aan voor Denswil, maar toen kwam het om uiteenlopende redenen nooit tot een transfer. Volgende zomer zou dat in principe wél het geval moeten zijn.

Poll: Is Denswil klaar voor een stap hogerop?

TAGS  I  Denswil  I   Club Brugge  I   Brighton  I   Hamburg

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024

zaterdag 8 juni 2024