'Volgende superster dreigt WK te moeten missen'

'Volgende superster dreigt WK te moeten missen'
Zaterdag 28 april 2018 - 12:30   I  

Al een aantal topspelers hebben verstek moeten geven voor het komende WK in Rusland. Spelers zoals Neymar en Defour doen er dan weer alles aan om op tijd topfit te geraken. Maar niet enkel door blessures vallen spelers af voor het prestigieuze landentornooi. Argentinië kan wel eens geen gebruik gaan maken van Paulo Dybala.

Bondscoach van de nationale ploeg van Argentinië Jorge Sampaoli liet in maart de superster van Juventus al thuis voor de wedstrijden tegen Italië en Spanje. Één van de grootste talenten kan door een vormdip mogelijk thuis gelaten worden. “We dachten dat hij een sleutelspeler ging zijn voor het nationale team, maar het wordt meer en meer duidelijk dat hij (Dybala) zich niet kan aanpassen aan onze manier van spelen,” is bondscoach Sampaoli klaar als een klontje.

“Het ideale scenario is dat hij terug in topvorm geraakt. Het maakt niet uit hoe goed hij is, hij moet deel uitmaken van het team. Als dat niet gebeurt, dan zal het moeilijk worden. We moeten beslissen of anderen nu beter zijn dan hem of dat we Dybala laten schitteren.”

Afgelopen weekend raakte Dybala in de topper tegen Napoli amper elf keer de bal. Ook in de clash tegen Real Madrid was de Argentijn onzichtbaar. Eerder op het seizoen liet Dybala nog mooie dingen zien, zoals zijn hattrick tegen AC Milan, maar door de wisselende vorm van het wonderkind zit de kans er dik in dat Argentinië zonder Dybala naar het WK zal trekken. Sampaoli heeft alvast keuze genoeg voor de voorhoede: Higuain, Agüero, Messi, Di Maria zijn maar enkel van de grote namen.

Poll: Moet Dybala mee naar het WK?

TAGS  I  Dybala  I   Argentinie  I   WK

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024