Boskamp merkt iets op aan Verheyen: "Dat is heel slim"

Boskamp merkt iets op aan Verheyen:
Zaterdag 28 april 2018 - 07:31   I  

Gert Verheyen wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van KV Oostende. De geprezen analist ruilt de nationale U19 in voor een eerste avontuur als clubtrainer. Johan Boskamp, zelf ooit trainer en tegenwoordig aan de slag als analist, verwacht één en ander van Verheyen.

“Ik vind het leuk dat Gert hoofdtrainer wordt", zegt Boskamp in Het Belang van Limburg. "Ik denk dat hij het goed gaat doen. Als ex-prof weet hij perfect hoe de voetbalwereld in mekaar zit. Het zal heel anders worden voor hem nu hij elke dag op het veld zal staan. Als bondscoach van de U19 moest hij bij wijze van spreken om de twee maanden een weekje met die gasten werken. Nu komt hij in een hele organisatie terecht. Met verder Hugo Broos en Franky Van der Elst loopt daar nogal wat knowhow rond.”

Boskamp merkt daarnaast ook op dat het een goede keuze van Verheyen is om te stoppen met zijn job als analist. “Het is slim van Verheyen dat hij stopt met zijn werk als tv-analist. Je kunt niet anders. In Nederland combineerde Gert-Jan Verbeek het een tijdje met het hoofdtrainerschap van Twente. Hij werd ervoor afgemaakt en later ontslagen. Het hielp natuurlijk ook niet dat Twente laatste stond."

"Verheyen heeft een enorme goodwill gekweekt de laatste jaren, maar zal vanaf volgend jaar kritischer bekeken worden. Elke dag moet je je trainingen voorbereiden en je krijgt de media erbovenop. Maar hij is altijd rustig gebleven en heeft nooit gekke dingen gedaan, dus ik denk niet dat hij het nu plots anders gaat doen. Ik gun het hem van harte", besluit de Nederlander.

Poll: Gaat Verheyen het goed doen als clubtrainer?

TAGS  I  Verheyen  I   KV Oostende  I   Boskamp  I   Club Brugge

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023

zondag 4 juni 2023

zaterdag 3 juni 2023