Hoefkens twijfelt niet: "Hij is de beste in de Belgische competitie"

Hoefkens twijfelt niet:
Vrijdag 27 april 2018 - 12:20   I  

Carl Hoefkens hield het in 2016 voor bekeken als voetballer. Momenteel is de 39-jarige ex-verdediger onder meer actief als jeugdtrainer bij Royal Knokke FC. Hoefkens volgt het Belgische voetbal op de voet en is dan ook blij dat zijn gewezen ploeg Club Brugge het uitstekend doet.

Bij blauw-zwart pikt Hoefkens er één smaakmaker in het bijzonder uit. Hij is het meest onder de indruk van... "Brandon Mechele. Het doet me enorm veel plezier om hem op dergelijk niveau te zien voetballen, ook omdat het een jeugdproduct is. Hij is voor mij de beste centrale verdediger in de Belgische competitie", zegt Hoefkens in Krant Van West-Vlaanderen.

"Ook Ruud Vormer was dit seizoen een ongelooflijk lichtpunt in onze competitie. Door zijn spel, maar vooral omwille van zijn optimisme, de manier waarop hij met de pers omgaat, hoe hij de functie als kapitein op zich neemt… Hij is een echt voorbeeld", gaat Hoefkens verder.

Als het van Hoefkens afhangt, verdient Mechele zelfs zijn kans bij de Rode Duivels. “Mechele kan de nationale ploeg als centrale verdediger veel meer bijbrengen dan Leander Dendoncker. Hij is veel stabieler en secuurder en zou ook bij de Rode Duivels heel weinig steken laten vallen. Hij valt zelden op, maar zal nooit een slechte wedstrijd spelen. Naar mijn mening mag Mechele in de pikorde voor Dendoncker staan.”

Poll: Is Mechele de beste centrale verdediger in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Hoefkens  I   Mechele  I   Dendoncker  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024