Courtois neemt erg drastische beslissing na beschuldigingen Wilmots

Courtois neemt erg drastische beslissing na beschuldigingen Wilmots
Dinsdag 24 april 2018 - 20:20   I  

Thibaut Courtois had kritiek na de uitschakeling tegen Wales in de kwartfinales van het EK twee jaar geleden. Toenmalig bondscoach Marc Wilmots beschuldigt nu Thierry Courtois, de vader van Thibaut. En dus eigenlijk ook Thibaut.

"Thibaut is wel direct teruggekomen op zijn woorden", aldus Wilmots tegenover BeIn Sports. "Dat er frustratie was, begrijp ik. Ik heb ook een probleem als ik om 18 uur mijn theorie doe en een kwartier later het op alle internetsites staat", aldus Wilmots

"Dat betekent dat een speler de ploeg heeft verklapt. De Franse journalisten hadden het bewijs dat het vader Courtois was. Ik vind dat een schande. Dat is een voordeel voor de tegenstander."

"Ik duld zo'n gedrag niet"

De vader van Courtois heeft via Het Laatste Nieuws nu gereageerd op die beschuldigingen. "Ik ben zelf topsporter geweest, coach en technisch directeur", zegt hij in een eerste reactie. "Ik weet hoe delicaat zulke zaken zijn. Ik heb nooit van mijn leven een opstelling doorgespeeld aan een journalist! Nooit. Het is onzin. Ik haat lekken. Mijn spelers en mijn ploegmaats weten dat. We werken samen voor resultaten. Ik duld zo'n gedrag niet."

Toch een klacht

In eerste instantie ging de familie Courtois geen klacht indienen, maar nu hebben ze toch beslist om gerechtelijke stappen te ondernemen. Dat liet Thibaut Courtois zelf weten via Facebook. 

In het interview toegekend door beIN SPORTS en vandaag overgenomen o.a. in La DH Les Sports, heeft de heer Marc Wilmots onder andere het volgende verklaard (…) Dat wil zeggen dat een speler de opstelling verkocht heeft. En dat is erg. Franse journalisten vertelden met dat ze bewijzen hadden dat het vader Courtois was. (…)

De heer M. Wilmots herhaalt dus – niet voor het eerst - in het openbaar en gratuit de beschuldigingen die een aanslag vormen op mijn eer en reputatie net als ten opzichte van mijn vader. 
Wij hebben dan ook samen besloten een strafklacht in te dienen met burgerlijke partijstelling uit hoofde van laster en eerroof.

Thibaut Courtois

Poll: Gelooft u de vader van Courtois?

TAGS  I  Courtois  I   Wilmots  I   Rode Duivels

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024