Ongelofelijk: videoref maakte kapitale fout tijdens Genk-Anderlecht

Ongelofelijk: videoref maakte kapitale fout tijdens Genk-Anderlecht
Zondag 22 april 2018 - 07:55   I  

KRC Genk kwam zaterdagavond als winnaar uit de bus tegen RSC Anderlecht. De Limburgers toonden zich op zowat ieder vlak een beetje beter dan hun tegenstander, maar toch werd het op het einde best nog spannend. En dat had onder meer te maken met een beslissing van de videoref…

In de tweede helft legde scheidsrechter Dierick de bal op de stip na een duwfout van Dendoncker op Colley. De videoref kwam evenwel tussenbeide en maande Dierick aan om de beelden van de bewuste fase best eens te bekijken. Na het bekijken van de beelden kwam Dierick op zijn beslissing terug en gaf hij geen strafschop.

Volgens Het Nieuwsblad is dat best eigenaardig. “Het ging hier niet om een clear error, wel over een fase die voor interpretatie vatbaar is”, merkt de krant op. “De voorbije weken was dat de uitleg bij veel gelijkaardige fases waarin de videoref niet tussenkwam. Met dat in het achterhoofd is het zeer vreemd dat hij dit keer wel tussenbeide kwam.”

Het lijkt er dus sterk op dat de videoref een kapitale fout heeft gemaakt tijdens Genk-Anderlecht. Achteraf bekeken was de beslissing niet wedstrijdbepalend. Genk had net voldoende overschot tegen Anderlecht, maar het had uiteraard ook anders kunnen lopen.

Poll: Had de videoref hier tussenbeide moeten komen?

TAGS  I  RC Genk  I   Anderlecht  I   Videoref

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024