Vormer heeft duidelijke boodschap voor Leko: “Daar is het nu tijd voor”

Vormer heeft duidelijke boodschap voor Leko: “Daar is het nu tijd voor”
Donderdag 19 april 2018 - 06:15   I  

Ivan Leko heeft Club Brugge de voorbije twee wedstrijden tegen AA Gent en Anderlecht niet aan een zege kunnen helpen. Hij wilde een extra mannetje op het middenveld krijgen en koos voor een elftal met één spits en met Refaelov in steun. Dat plan bleek achteraf voor weinig rendement te zorgen.

Het is nu dan ook duidelijk, Club Brugge moet opnieuw scoren. Zonder doelpunten kan Club uiteraard geen kampioen worden. De kans is dan ook groot dat Leko terug kiest voor het oude recept, met twee spitsen voorin.

Volgens Ruud Vormer zou dat alvast een goede oplossing zijn. "Dat is zeker een optie, denk ik. Daar waren we echt goed in en zo hebben we ook maandenlang de competitie gedomineerd. Voor mij is een thuismatch tegen Charleroi - waar we toch moeten aanvallen - een goed moment om daar naar terug te grijpen. Dat kan bevrijdend werken”, aldus Vormer in Het Laatste Nieuws.

"We zijn te gemakkelijk te verdedigen"

Volgens Vormer staan er in de huidige formatie van Club ook iets te veel jongens met hetzelfde profiel, waardoor het minder vlot voetballen is. “We spelen nu ook anders met Refaelov achter één diepe spits. “Daardoor kom ik minder centraal en is er minder ruimte voor mij om te gaan. Maar we hebben wel een mannetje meer op het middenveld, wat ook de bedoeling was. Alleen is het probleem dat we te weinig diep gaan en met te veel middenvelders 'in' de bal komen. Hans doet het, ik doe het, nu ook nog eens Rafa. Waardoor je voorin enkel nog Diaby hebt en we te gemakkelijk te verdedigen zijn."

Poll: Moet Leko terug omschakelen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Charleroi  I   Vormer

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024