Teodorczyk onderuit gehaald: "Dat is toch geen gemiddelde?"

Teodorczyk onderuit gehaald:
Woensdag 18 april 2018 - 15:42   I   door Redactie

Er wordt maar weinig gescoord in Play-off 1. Erwin Vandenbergh weet er alles van, hij trof in het seizoen 1979-1980 39 keer raak. Een groot verschil met de twaalf goals van Lukasz Teodorczyk nu bij Anderlecht.

“Sorry, maar een diepe spits van Anderlecht met maar twaalf goals – tja, dat is het gemiddelde van een middenvelder”, zegt Vandenbergh aan HLN. “Als diepe spits van Anderlecht is dat abnormaal. Oké, Teodorczyk heeft in een moeilijke periode enorm veel kansen gemist – dat zou niet mogen."

"Maar ook de andere clubs in PO1 scoren niet vlot. Ik was live gaan kijken naar Genk –Standard en ik hoor trainer Clement nadien op de receptie zeggen: “We moeten efficiënter zijn.” Efficiëntie is natuurlijk een kwaliteit van een topspits. Je mag een of misschien twee keer missen, maar geen drie keer. Als je vroeger als spits bij een topclub niet meer dan twintig goals had in deze fase, kwam je er niet bij te pas in de strijd om de topschutterstitel."

“We kunnen er niet om heen dat we momenteel in België geen echte toppers als spitsen lopen hebben", haalt Vandenbergh ook als oorzaak aan. "Maar we mogen niet alleen op de diepe spitsen schieten. Dat hangt samen met het collectief en de aanvoer. Dat is niet eenvoudig om te ontleden. Om nog eens op Genk-Standard terug te komen. Er zijn kansen gemist, maar ik zag ook niet veel kansen gecreëerd. Er kwam bijna geen aanvoer vanop de flanken."

Poll: Vindt u Teodorczyk een goeie spits?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vandenbergh  I   Teodorczyk  I   RC Genk  I   Standard

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024