Premier League hinkt achterop: "Conservatief Engeland heeft gestemd!"

Premier League hinkt achterop:
Vrijdag 13 april 2018 - 17:01   I  

De Premier League is wellicht de grootste voetbalcompetitie ter wereld met fenomenale TV-contracten. Bijna elke week kan je in Engeland wel terecht voor een absolute topwedstrijd, maar vooruitstrevend is de Premier League niet.

Terwijl we in België kunnen genieten van een videoref tijdens play-off 1 hinkt de Premier League nog mijlenver achterop. Ook volgend seizoen zullen ze daar geen gebruik gaan maken van een videoref. Dat zijn de clubs en de PL overeengekomen.

De reden is een gebrek aan communicatie. Veel fans weten vaak niet wat er gebeurt als de wedstrijd stilligt terwijl de scheidsrechter beelden bekijkt of wacht op de VAR. Daarom vinden veel clubs het nog niet opportuun om de videoref te introduceren volgend seizoen in de Premier League. Dat schrijft The Sun.

Verdere testen

Ze willen de videoref volgend seizoen eerst nog even testen in de FA Cup en de Carabao en de VAR zal daar ook vaker gebruikt worden, maar voor de intrede in de Premier League is het dus nog te vroeg. Dat terwijl in heel wat competitie's de rol van de videoref wel groter wordt.

"Conservatief Engeland"

Geert De Vlieger snapt die beslissing dan weer niet. Hij vindt het jammer dat Engeland niet mee op de boot springt en legt bovendien ook de vergelijking met de Brexit, die volgens hem ook een erg conservatieve beslissing was. "Conservatief Engeland heeft nog eens gestemd #Brexit", aldus De Vlieger via Twitter.

Poll: Een gemiste kans?

TAGS  I  De Vlieger  I   Premier League

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024