Bölöni begrijpt Antwerp niet: "Dit is niet ideaal"

Bölöni begrijpt Antwerp niet:
Vrijdag 13 april 2018 - 12:30   I  

Royal Antwerp FC neemt het zondagnamiddag op tegen Beerschot Wilrijk. Een dag voor de stadsderby plant de oudste club van het land een sfeertraining. Alle supporters zijn welkom om de spelers in aanloop naar de match nog wat extra te motiveren.

"Laat me duidelijk zijn. Ik heb nooit gevraagd om gesloten trainingen te houden, of toch zeer zelden”, benadrukt Bölöni in Het Laatste Nieuws. “Door de verbouwingswerken aan het stadion heeft het bestuur gevraagd om de trainingen niet voor het publiek open te stellen, uit veiligheidsredenen dus."

"Dat wil niet zeggen dat ik zo’n open training de dag voor de match ideaal vind", gaat de Roemeen verder. "Maar we doen het voor de supporters. Ik begrijp hun passie en verlangen. Daarom hebben we die actie op touw gezet, voor het eerst dit seizoen.”

"Beerschot Wilrijk heeft niets te verliezen"

Zaterdag om 15 uur zal tribune 3 worden opengesteld voor het publiek. Er worden ongeveer 1.000 toeschouwers verwacht. De fans zullen zaterdag nog eens onderstrepen hoe belangrijk de derby tegen Beerschot Wilrijk voor hen is. “Maar dat weten de spelers heus wel”, aldus Bölöni.

Al maakt de Antwerp-aanhang zich zorgen over de ploeg die de coach gaat opstellen. “Dat begrijp ik niet. Sommigen denken dat als ik Ghandri, Niangadou of Mendy opstel, de ploeg verzwakt wordt. Daar ben ik het niet mee eens.” En hoe dan ook is Bölöni op zijn hoede voor de tegenstander. “Ze hebben niets te verliezen, in tegenstelling tot wij. Ze kunnen vrijuit spelen. Alles wat lukt, is voor hen bonus.”

Poll: Ben jij voor zo'n sfeertraining?

TAGS  I  Bölöni  I   Antwerp  I   Beerschot Wilrijk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024