Scheidsrechter Oliver met de grond gelijkgemaakt: "Thuisfluiter!"

Scheidsrechter Oliver met de grond gelijkgemaakt:
Vrijdag 13 april 2018 - 10:47   I  

Ook Hugo Camps heeft zijn ongezouten mening gegeven over Oliver, de scheidsrechter die de wedstrijd tussen Real Madrid en Juventus in goede banen moest leiden. In zijn column voor Het Laatste Nieuws is hij snoeihard voor de Engelse scheidsrechter.

"Een strafschop in de 93ste minuut van de extra tijd: alla. De Engelse ref Oliver zal wel aangestoken zijn geweest door de waanzin van de wedstrijd. Hij floot ook nog eens in Bernabéu waar de tribunes als een orkaan tekeergaan. Zonder dat je het weet, word je een thuisfluiter", aldus Camps.

Rood voor Buffon

Met de strafschop kon Camps eigenlijk nog leven, maar Buffon rood geven is een onbegrijpelijke beslissing volgens Camps. Buffon is een monument van Juventus en van het Italiaanse voetbal. Zijn laatste Europese wedstrijd kreeg zo wel een erg bittere nasmaak.

"De penalty tot daar aan toe, maar ook nog voor Gigi Buffon van Juve een rode kaart trekken wegens heftig protest is te minabel voor woorden. Deze arbiter bleek ongeschikt om de koorts van de Champions League te relativeren. Sommigen spreken van een moedige beslissing, maar ik houd het op zwakzinnigheid. Op zo'n lullige manier duw je een 40-jarige veteraan niet naar het einde van zijn carrière. Buffon was meer dan doelman van Juventus, hij was de natie zelf. Italiaanser dan Gigi worden ze niet meer geboren. Boefje met praatjes en maniertjes, maar wel onvervreemdbaar icoon van de oude Dame en het nationale elftal. Zo'n legende wuif je na in zijn laatste wedstrijd voor de Champions League. Niet weg", aldus Camps.

Poll: Was de rode kaart overdreven?

TAGS  I  Real Madrid  I   Juventus  I   Buffon  I   Camps

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024