Scheidsrechtersbaas haalt zwaar uit na discutabele penalty Anderlecht

Scheidsrechtersbaas haalt zwaar uit na discutabele penalty Anderlecht
Dinsdag 10 april 2018 - 07:06   I  

RSC Anderlecht won vorige vrijdag op het veld van Sporting Charleroi, maar paars-wit had daar een discutabele strafschop voor nodig. De voorbije dagen vloeide er al heel wat inkt over de bewuste fase, maar voor scheidsrechtersbaas Johan Verbist is de maat stilaan vol.

Verbist is de kritiek op de videoref beu. "Ik heb het al zo vaak gezegd dit seizoen, ik word het stilaan beu”, aldus Verbist in Het Nieuwsblad. “Men moet de regels van de Video Assistance Referee kennen. Die mag alleen tussenbeide komen bij een clear and obvious error. Als de ref dus volgens de beelden klaar en duidelijk een verkeerde beslissing nam. Wat precies gebeurde in Genk, waar Emond scoorde vanuit buitenspel. Dat is één duidelijke lijn, onbetwistbaar. Zwart of wit.”

“Maar die fase mag niet worden vergeleken met die in Charleroi. Boucaut floot voor strafschop en voor de videoref was het een twijfelgeval. Geen clear error dus", benadrukt Verbist. "Dan mág de videoref niet tussenbeide komen. En als hij dat niet doet, moet Boucaut niet zelf nog eens gaan kijken, want dan blijf je bezig. Als Boucaut een contact heeft gezien en uit de beelden bleek dat er inderdaad contact was, dan mag hij penalty fluiten.”

Volgens Verbist gaat het in dergelijke gevallen om interpretatie. "Het is niet altijd wél of niét penalty. Ik heb evenveel begrip voor zij die vinden dat het géén strafschop was. Boucaut kon hem fluiten of niet fluiten, het was twee keer juist geweest. Kwestie van interpretatie. En schieten op de videoref is al helemaal niet correct: hij mócht niet tussenbeide komen."

Poll: Was het penalty?

TAGS  I  Verbist  I   Anderlecht  I   Charleroi  I   Teodorczyk  I   RC Genk  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024