Vandenbempt weet meer: "Ontslag met slaande deuren"

Vandenbempt weet meer:
Vrijdag 06 april 2018 - 18:42   I   door Redactie

Herman Van Holsbeeck is door een achterpoort vertrokken bij Anderlecht. De nieuwe voorzitter, Marc Coucke, heeft dus erg hard gehandeld. Peter Vandenbempt weet hoe het komt dat Van Holsbeeck geen groots afscheid krijgt bij de club. Coucke was allerminst amused met het gedrag van de voormalige manager.

"Van Holsbeeck was toen heel geïrriteerd en gaf zelf ook interviews. Luc Devroe heeft gezegd dat die interviews niet gepland waren en als dat zo is, dan heeft dat vooral te maken met de oorzaak van de ergernis van Van Holsbeeck", vertelt Vandenbempt aan Sporza

"Volgens Van Holsbeeck is Coucke toegekomen op Anderlecht zonder de moeite te nemen om hem 5 minuten apart te nemen en uit te leggen wat er zou gebeuren na de persconferentie. Dat voor iemand die 15 jaar dienst heeft uitgemaakt van het huis. Van Holsbeeck heeft dat gezien als een gebrek aan respect."

Juridische strijd

"Dat Van Holsbeeck in die interviews heeft gezegd: "ik doe niets meer. Er zijn nu nieuwe bazen", heeft Marc Coucke hem zeer, zeer kwalijk genomen. Vanaf dag 1 was dus duidelijk dat die twee niet zouden gaan samenwerken. Nadien zijn er nog een aantal frontale aanvallen van Coucke geweest in de media op het transferbeleid tijdens de winterperiode."

"Van Holsbeeck had nog een contract, dus bij ontslag moet er 24 maanden loon uitbetaald worden. Coucke wou graag dat Van Holsbeeck vertrok, maar dat kost geld. Dat Van Holsbeeck halsoverkop zijn auto moet laten staan, wijst meestal niet op een ontslag in onderling akkoord, maar meer op slaande deuren. Wie weet wordt het in de toekomst nog een juridische strijd."

"Alles bij elkaar is het bijzonder pijnlijk hoe het is gelopen. Bijna letterlijk te voet op straat worden gezet is in elk geval niet de stijl van het huis, die we de afgelopen jaren hebben gekend onder de Vanden Stocks." 

Poll: Had Van Holsbeeck meer respect verdiend?

TAGS  I  Anderlecht  I   Van Holsbeeck  I   Coucke  I   shw

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024