De Bruyne en co kunnen volgende week titel vieren tegen Manchester United

De Bruyne en co kunnen volgende week titel vieren tegen Manchester United
Zaterdag 31 maart 2018 - 20:21   I  

Bij Manchester City mogen ze de champagne al koud zetten. De ploeg van Pep Guardiola won zaterdagavond met 1-3 op het veld van Everton en staat zo op één overwinning van de Engelse landstitel. Volgende week, uitgerekend tegen stadsgenoot én rivaal Manchester United, kunnen De Bruyne en Kompany de titel veroveren.

Dat Manchester City zaterdag geen kind had aan Everton, is een serieus understatement. Na amper vier minuten opende Leroy Sané op aangeven van David Silva de score. Acht minuten later leverde Kevin De Bruyne een perfecte assist af voor Gabriel Jesus, die er op zijn beurt 0-2 van maakte. Op slag van rust tekende Raheem Sterling voor de derde treffer van de avond en stond Everton voor een onmogelijke opdracht.

Na de pauze haalde City de voet van het gaspedaal. Bolasie lukte rond het uur nog de aansluitingstreffer, maar Guardiola’s ploeg kwam nooit meer in de problemen. Vincent Kompany speelde de volledige wedstrijd uit, terwijl De Bruyne rond het uur werd gewisseld. Een beetje rust kan nooit geen kwaad.

Volgende week kan Manchester City, uitgerekend tegen Manchester United dus, de titel pakken. Het wordt een Manchester derby om naar uit te kijken.

Poll: Pakt Manchester City volgende week de titel?

TAGS  I  De Bruyne  I   Kompany  I   Manchester City  I   Everton  I   Manchester United

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024