Nieuwe competitieformule in aantocht: "Draagt voorkeur van meeste clubs"

Nieuwe competitieformule in aantocht:
Zaterdag 31 maart 2018 - 15:00   I   door Redactie

Ludo Vandewalle, chef voetbal in Het Nieuwsblad, doet een voorstel voor een nieuwe competitieformule. Het huidige format vertoont te veel hiaten.Daarom stelt Vandewalle een competitie met veertien clubs voor. De play-offs zouden wel behouden blijven.

"Als media vinden we die play-offs best, maar tegelijkertijd wringt het. Omdat er haken en ogen zitten aan het systeem. En daarin treden we Club Brugge bij: de halvering van de punten is niet juist. Spanning oké, maar het botst met elk rechtvaardig sportiviteitsgevoel. Na acht jaar is dat nog altijd het geval. Het slijt niet en dat is een slecht teken", zegt Vandewalle.

Het overtal aan matchen is ook een kritiek punt. Meer dan wat ook kost dit punten voor onze clubs in Europees verband. Het vreet aan de kwaliteit. Europees, maar ook in Play-off 1, waar het niveau de jongste jaren maar povertjes was. Daarom lijkt een competitie met veertien ploegen en play-offs (maar dan zonder halvering van de punten) vandaag de beste oplossing. Eentje die op dit moment ook de voorkeur van de meeste clubs lijkt weg te dragen."

Ellende

"Dan kan dat gedrocht dat 1B nu is tot tien clubs worden uitgebreid en begint het er al iets serieuzer uit te zien", zo stelt Vandewalle. Al blijft er wel een probleem dat niet weg te werken lijkt. "Alleen voor PO2 blijft de ellende en daar bestaat geen oplossing voor.

Poll: Vind jij deze formule een goed idee?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   KV Mechelen  I   KV Oostende  I   Antwerp  I   Standard  I   Beerschot-Wilrijk

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024