Degryse stelt het ideale elftal met spelers uit play-off 1 samen

Degryse stelt het ideale elftal met spelers uit play-off 1 samen
Vrijdag 30 maart 2018 - 06:15   I  

Vanavond gaan de play-offs van start. Standard en Sporting Charleroi trappen play-off 1 op gang met een altijd beladen Waalse clash. Marc Degryse keek met een vergrootglas naar de ploegen uit de top zes en stelde met hun spelers zelfs een ideaal elftal op.

De analist kiest voor een 3-5-2-systeem en enkel voor de allerbeste spelers. "Doel: Kalinic. Hij heeft samen met Sels het grootste potentieel", steekt Degryse in Het Laatste Nieuws van wal. "Centrale verdedigers: Luyindama, Bronn en Gigot. Die laatste twee omdat AA Gent de beste verdediging heeft en het minste tegengoals slikt. Luyindama zorgt voor nog wat extra kracht erbij. Voetballend misschien niet écht top, maar wel mannen die de nul kunnen houden."

Op het middenveld vinden we drie spelers van Club Brugge terug in het topelftal van Degryse. "Flanken: Mata rechts, Limbombe links. Ik kies voor Mata, omdat die er na een matig seizoensbegin toch weer doorgekomen is. Limbombe vereist geen uitleg. Middenveld: Marin-Vormer-Vanaken. Twee mannen van Club vind ik een must, gezien hun prestaties van dit seizoen. Vormer won de Gouden Schoen, Vanaken was beslissend. En Marin zorgt voor extra voetballend vermogen."

Carcela & Teodorczyk in de spits

Voorin kiest Degryse ietwat verrassend voor Carcela en... Teodorczyk. "Spits: Carcela en Teodorczyk. Misschien is Carcela geen echte tweede spits, maar hij moét in mijn ploeg, en in dit systeem is er geen andere plaats voor hem. En Teo, tja: op basis van zijn laatste matchen geloof ik dat hij die lijn kan doortrekken. (lachje) En ik moest toch één speler van Anderlecht selecteren, niet?"

Het ideale elftal van Degryse:

Kalinic - Luyinda, Bronn, Gigot - Mata, Vormer, Vanaken, MarinLimbombe - Carcela, Teodorczyk.

Poll: Kan jij je vinden in dit elftal?

TAGS  I  Degryse  I   Kalinic  I   AA Gent  I   Luyindama  I   Bronn  I   Gigot  I   Mata  I   RC Genk  I   Standard  I   Limbombe  I   Club Brugge  I   Marin  I   Vormer  I   Vanaken  I   Carcela  I   Teodorczyk  I   Anderlecht

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024