‘Vijf Europese grootmachten azen op man die Ronaldo in zijn broekzak stak’

‘Vijf Europese grootmachten azen op man die Ronaldo in zijn broekzak stak’
Woensdag 28 maart 2018 - 11:17   I  

Als je Cristiano Ronaldo negentig minuten lang in je broekzak weet te steken, dan moét je wel een hele straffe zijn. Wel, Matthijs de Ligt lijkt zo’n hele straffe te zijn. De Nederlandse verdediger is nog steeds maar achttien jaar oud, maar kende tijdens een vriendschappelijke interland tegen Portugal geen problemen met Ronaldo.

Ronaldo kende een complete offday, al had dat ongetwijfeld ook heel wat te maken met de sterke prestatie van de Ligt. De Nederlander voorkwam – in samenwerking met zijn ploegmakkers uiteraard – dat Ronaldo één keer naar doel kon trappen. Het was dit seizoen nog niet eerder gebeurd dat CR7 geen enkel schot liet noteren tijdens een wedstrijd.

Dat de Ligt het geweldig deed tegen Ronaldo, is niemand ontgaan. De jonge verdediger van Ajax kon eerder al rekenen op interesse van het grote FC Barcelona, maar ook heel wat andere Europese grootmachten liggen ondertussen op de loer. Volgens Mediaset maken ook Arsenal, Tottenham Hotspur, Manchester United en Juventus allen jacht de Ligt.

Op dit moment zou Barcelona wel nog een streepje voor hebben om de Ligt aan te trekken. Zo zou Barcelona-trainer Ernesto Valverde alvast onder de indruk zijn van de piepjonge verdediger. Valverde ziet in de Ligt een ideale concurrent voor Samuel Umtiti en Gerard Pique.

Poll: Is de Ligt klaar voor een Europese topclub?

TAGS  I  De Ligt  I   Ajax  I   Barcelona  I   Manchester United  I   Arsenal  I   Tottenham  I   Juventus

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024