‘Real Madrid geeft Courtois en De Gea op en gaat nu voor deze topdoelman’

‘Real Madrid geeft Courtois en De Gea op en gaat nu voor deze topdoelman’
Dinsdag 27 maart 2018 - 13:49   I  

Het is een publiek geheim dat Real Madrid in het tussenseizoen maar wat graag een nieuwe topdoelman in huis zou halen. Keylor Navas ligt niet in de bovenste schuif van voorzitter Florentino Perez, die nog steeds zit te wachten op de échte opvolger van boegbeeld Iker Casillas.

De voorbije maanden passeerden twee namen meermaals als de revue bij Real Madrid: Thibaut Courtois (Chelsea) en David De Gea (Manchester United). Soms lag de ene in polepositie om de nieuwe nummer één van De Koninklijke te worden, dan weer de andere. De jongste weken was er opnieuw nadrukkelijk sprake van de komst van De Gea, maar uiteindelijk zou ook de Spaanse doelman niet haalbaar zijn.

Volgens Marca heeft Real Madrid daarom zijn zinnen op een andere goalie gezet: Alisson Becker. De Braziliaan is aan een uitermate goed seizoen bezig bij AS Roma en begint straks wellicht als doelman nummer één aan het WK met Brazilië. De 25-jarige Alisson trok onlangs ook de aandacht van de Engelse topclub Liverpool, maar nu heeft ook Real hem dus in het vizier.

50 à 60 miljoen euro

Eén van de belangrijkste redenen waarom Real Madrid het geweer plots van schouder verandert, is de beschikbaarheid van Alisson. De Braziliaan is een pak gemakkelijker aan te trekken dan keepers als Courtois en De Gea. Chelsea en Manchester United staan niet te springen om hun sluitstuk te laten gaan, zo bleek al tijdens voorbije transferperiodes. Alisson zou beschikbaar zijn voor een transfersom tussen de 50 en 60 miljoen euro en daarnaast zou zijn salaris lang niet zo hoog zijn als dat van Courtois en De Gea.

Poll: Zou Alisson een goede doelman zijn voor Real Madrid?

TAGS  I  Alisson  I   AS Roma  I   Real Madrid  I   Courtois  I   Chelsea  I   De Gea  I   Manchester United

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024