Is het nu Moussa of Mousa? Dembélé schept (eindelijk) duidelijkheid

Is het nu Moussa of Mousa? Dembélé schept (eindelijk) duidelijkheid
Woensdag 21 maart 2018 - 17:27   I  

Moussa... Backspace, backspace, backspace... Mousa... Ja, wat is het nu eigenlijk? Al járen zorgt de naam van Dembélé voor verwarring in perszalen en omstreken. En al járen deed de middenvelder ietwat geheimzinnig over zijn voornaam. Moussa of Mousa? Dembélé schept voor eens en voor altijd duidelijkheid.

"Het is met één s", zegt Dembélé in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. Het verhaal dat schuilgaat achter de 'nieuwe' voornaam van de Rode Duivel is overigens best wel grappig. "Vroeger schreef ik het met twee, maar op een gegeven moment moest ik mijn paspoort verlengen en toen hebben ze een fout gemaakt. Toen stond er één s en ik heb het daarna altijd zo gelaten. Dus zo werd het Mousa", verklapt Mousa.

Vooral in Engeland hanteren ze de voornaam 'Mousa', maar in België wordt ook nog steeds 'Moussa' dikwijls gebruikt. Op dit moment moet het dus eigenlijk 'Mousa' zijn. Maar wat als Dembélé in de toekomst zijn paspoort nog eens moet verlengen? Het is maar de vraag wat de bediende aan het loket dan van de voornaam van onze landgenoot maakt...

Poll: Wat vind jij het beste?

TAGS  I  Dembele  I   Tottenham

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024